kinderfauteuil

Echt iets voor je baby

Destijds was het liefde op het eerste gezicht, althans visueel: met baby Demian op sleeptouw, waren mijn man en ik op een babybeurs in de herfst van 2016 toen ik de Nomi voor het eerst zag. Dus heel anders dan andere hoge stoelen die anders bekend zijn, viel hij op door zijn grondig elegante en toch eenvoudige uitstraling. Zonder twijfel een eyecatcher in elk huis! Op dat moment hadden we al een kinderfauteuil voor Demian, een nieuw overtreffende trap model zat helaas niet meer in het budget.

Maar aangezien vrouwen zo zijn, leerde ik de stijlvolle Nomi uit mijn hoofd voor het volgende kind. En nu zijn we hier met het “volgende” kind en onze nieuwe Nomi kinderfauteuil! Deze keer heb ik van tevoren alle functies en details onder de loep genomen. Als kersverse moeder let je meer op het uiterlijk, als tweevoudige moeder besteed je daarentegen meer aandacht aan functionaliteit. Wat heeft mij overtuigd van de Nomi kinderfauteuil?

Een stoel voor alle leeftijden – vanaf de geboorte

Een enkele stoel – jarenlang gebruik! De basisversie van de Nomi kinderfauteuil kan worden gebruikt vanaf ongeveer 2 jaar tot tieners.

Met de juiste accessoires zoals de Nomi Baby en de Nomi Mini gebruik je hem vanaf de geboorte, zodat je in de loop der jaren niet hoeft over te stappen naar een andere kinderfauteuil.

Traploos instelbaar: snel en zonder gereedschap!

We waren absoluut enthousiast over hoe gemakkelijk het is om de kinderfauteuil te monteren. De losse onderdelen zijn vederlicht en snel in elkaar te zetten. En het beste? De Nomi kinderfauteuil is traploos verstelbaar en je hebt er niet eens gereedschap voor nodig. Voor mij betekent het ook dat ik mijn man er niet eens voor nodig heb, zoals altijd.

Zowel de zitting als de voetensteun hebben een draaiknop die zeer eenvoudig en snel te gebruiken is. Zo stel je de kinderfauteuil in een mum van tijd af op de maat van het kind – ook erg praktisch als er bezoekers zijn en je de stoel voor een groter / kleiner kind voor korte tijd wilt gebruiken. De Nomi Baby – niet alleen super praktisch aan de eettafel! Het opzetstuk voor pasgeborenen of baby’s jonger dan 6 maanden (die nog niet kunnen zitten) is bijzonder goed doordacht en praktisch in veel opzichten. De baby zit midden in het gezinsleven, op een comfortabele hoogte. Je vindt het vooral leuk om de allerkleinsten dichter bij je te hebben en niet ergens op de grond, zoals bij de meeste wipstoeltjes het geval is. En met een broer of zus en een hond in huis, is het ongelooflijk praktisch om de baby op een bepaalde hoogte te krijgen. Als het kind beweegt, stuitert Nomi Baby ook licht, maar het hoofd blijft stabiel.

Het ligoppervlak kan ook traploos worden versteld – meer schuin of in een liggende positie. Als je merkt dat de ogen van je baby sluiten, kun je hem heel voorzichtig in een liggende positie brengen zonder hem uit het opzetstuk te hoeven halen. De veiligheidsgordel beschermt de baby te allen tijde tegen vallen. Ik gebruik de Nomi Baby met onze dochter in het hele huis. Of het nu gaat om het bereiden van eten in de keuken, in de woonkamer terwijl ik de was vouw of in de badkamer tijdens de ochtendroutine – mijn dochter is overal bij me en is veilig en comfortabel. Als de baby zelfstandig kan zitten, kun je overschakelen naar het Nomi Mini-opzetstuk. De zitstang beschermt de mobiele kinderen tegen vallen op de stoel en biedt tegelijkertijd veel bewegingsvrijheid. De baby zit zo comfortabel met het hele gezin aan de eettafel.