Trouwringen

Organiseer een bruiloft

Bij een huwelijksreceptie komt meestal veel voorbereiding en organisatie kijken. De meeste stellen zijn opgelucht als het huwelijksfeest goed is verlopen. Maar ook na de bruiloft is er nog behoefte aan organisatie. Waar moeten pasgetrouwde stellen aan denken?

Bedanken

Het maakt ook deel uit van de huwelijkstraditie om na de viering te bedanken. Het belangrijkste is om de gasten te bedanken voor hun felicitaties, huwelijksgeschenken en, indien nodig, voor hun inzet voor de voorbereidingen. De grote uitdaging hier is vooral het ontwerp van de dankzegging, of het nu een kaart is of iets ongewoons zoals een fotoboek of een trouwfilm. Het is belangrijk voor bruidsparen om te overwegen of de dankbetuiging persoonlijk of algemeen moet zijn. Bij een groot aantal gasten is een persoonlijk bedankje natuurlijk alleen met veel moeite te realiseren. Onze tip is in dit geval een algemeen bedankkaartje voor alle gasten, met persoonlijke notities voor diegenen die bijvoorbeeld intensief hebben meegeholpen met de voorbereidingen of het paar een speciaal huwelijkscadeau hebben gegeven.

De ringen

Je moet natuurlijk de ringen op tijd kopen, want mogelijkerwijs moeten deze nog groter of kleiner gemaakt worden. En het kan natuurlijk zijn dat jullie trouwringen met diamant willen kopen, waarvoor de diamant eerst nog in de ringe gezet moet worden.

Overigens is een trouwring natuurlijk niet verplicht.

De bruiloftsgarderobe

Een andere organisatiekwestie na de bruiloft is de overgebleven bruiloftsgarderobe, die meestal maar één keer in je leven wordt gedragen. Een mogelijkheid is om de garderobe te laten schoonmaken en tweedehands te verkopen. Met name designer trouwjurken zijn na één keer dragen heel gemakkelijk te verkopen aan toekomstige bruiden, bijvoorbeeld via veilingportalen op internet. Een andere variant is om de trouwjurk voor je eigen dochter of kleindochter te houden en door te geven. Degenen die niet emotioneel gehecht zijn aan de trouwjurk kunnen ook de “bash the dress” -trend volgen en zich laten fotograferen terwijl ze baden in hun trouwjurk of samen met hun partner kleurenbommen naar elkaar gooien.

Een naamswijziging

Voor veel bruidsparen is het veranderen van hun naam een ​​ander belangrijk teken van saamhorigheid, maar het kost ook wat moeite. Hier moet u op letten bij het wijzigen van uw naam:

  • Persoonlijke papieren moeten worden aangepast: Persoonlijke en reisdocumenten, eventueel rijbewijs en rijbewijs moeten opnieuw worden aangevraagd.
  • Belangrijke instellingen zoals de belastingdienst, uw eigen bank, verzekeringsmaatschappij of verenigingen zoals de ANWB moeten worden geïnformeerd over de naamswijziging.
  • Uiteraard moet de werkgever ook worden geïnformeerd over de naamswijziging. Hiervoor kan de huwelijksakte nodig zijn.