Solliciteren

Sollicitaties die imponeren

Als je cv ruwe kantjes heeft, ben je beslist een interessant persoon. Maar als je op zoek bent naar een nieuwe baan, heb je een probleem. We hebben Ruedi een paar maanden geleden ontmoet. Ruedi is een aardige vent. Meteen sympathiek. Maar zijn zoektocht naar een baan heeft hem de laatste zenuw gekost. Twee jaar lang schreef hij elke dag sollicitaties; zeer zelden kreeg hij een bekwaam antwoord.

Geen enkele jobaanbieding.

En toen kwam er een einde aan de ondersteuning van de RAV. Ruedi stond voor een stapel gebroken glas. Nu heeft hij weer een baan. Vandaag vertellen we zijn verhaal. U kunt er zeker iets van wegnemen voor uw toepassingen. We beginnen met de belangrijke uitgangspunten voor een goede applicatie. En dan laten we je zien hoe deze principes het doorslaggevende verschil hebben gemaakt bij Ruedi. Ik stuur u het artikel graag als opgemaakte pdf [16 pagina’s] «Toepassingen die inspireren». Klik gewoon en voer uw e-mailadres in.

Denk in termen van mijlpalen

Wat kunt u doen om ervoor te zorgen dat uw sollicitatie serieus wordt genomen? Zodat het niet verdwaalt op de HR-afdeling? Zodat het nieuwsgierigheid naar jou wekt en je uitnodigt voor een gesprek? Je moet een interessant verhaal vertellen. Eentje die de HR-specialist aan de andere kant wil zien voortbestaan. Dat is precies de taak van elke sollicitatiebrief: nieuwsgierigheid opwekken naar de persoon erachter en het idee zaaien bij de ontvanger: “Het past eigenlijk best goed.”

Wie leest uw brief?

Om dit te laten werken, moet u eerst uw perspectief veranderen. Voor sollicitatieteksten geldt hetzelfde als voor alle teksten: je schrijft ze niet voor jezelf, maar voor de ontvanger. Verplaats uzelf in de positie van de ontvanger van de brief. Vaak is dit een medewerker op een personeelsafdeling die een half dozijn functies tegelijk moet vervullen en andere taken in de personeelsadministratie moet doen. Laten we aannemen dat er 200 aanmeldingen zijn voor een advertentie. Dit is niet ongebruikelijk voor interessante banen in goede bedrijven. Stel je voor dat de arme HR-manager ’s ochtends het kantoor binnenkomt. De stapel sollicitaties is tot aan zijn borst. Hij zou het allemaal moeten lezen. De waarheid is: hij kan niet alle aanmeldingen lezen. Hij zou het nooit afmaken. Afhankelijk van de functie zal hij nauwelijks meer dan een dozijn sollicitaties aandachtig lezen. U kunt verwachten dat hij uw sollicitatie in eerste instantie alleen zijwaarts leest. Uw eerste burgerplicht is om de rekruteerder geen reden te geven om u in de eerste ronde af te wijzen. Als je dat kunt, kom je in de halve finale. Dat is het doel van de eerste fase. Van daaruit ga je hopelijk door naar de finale: voor een persoonlijk gesprek.

Hoe de voorronde te overleven

Ten eerste de plicht. Het gaat om toewijding en toewijding:

  • Uw brief moet grammaticaal correct zijn en mag geen typefouten bevatten. • Het adres op de begeleidende brief moet exact overeenkomen met wat er in de vacature wordt gevraagd. Vaak wordt ook een aanvraagnummer of afdeling vermeld.
  • Meestal wordt ook een contactpersoon genoemd. U moet uw begeleidende brief naar hem sturen. Kent u de contactpersoon niet, dan loont het de moeite om telefonisch contact op te nemen. “Geachte heer of mevrouw” is een noodoplossing.
  • Als bij afkeuring documenten aan u zijn teruggestuurd, kunt u de kopieën van de certificaten en andere documenten hergebruiken. Maar alleen als de documenten er nog vers uitzien.
  • Uw aanvraag moet duidelijk en volledig zijn. Begin je cv in het heden. Je laatste functie moet bovenop werkervaring zijn. Sollicitatiebrief en cv hebben een duidelijke lay-out nodig. Dan vindt de HR-manager snel zijn weg.
  • En als voor de aanbesteding een handschriftmonster, uw huidig ​​jaarinkomen of een referentieleverancier nodig is: geef dan de gevraagde informatie. Onvolledige aanvragen komen op de afwijzingsstapel terecht. Zoek naar positieve gedachten Hoe erg de dingen de laatste tijd ook voor u zijn geweest, schraap wat vertrouwen bij elkaar voordat u uw volgende brief schrijft.

Als je alleen nog donkere wolken in je hoofd hebt, zoek dan iemand om mee te praten die je uit betere tijden kent. Praat met hem of haar over uw eerdere ervaringen, prestaties en successen. En luister terwijl uw prestaties worden geprezen en uw talenten worden geportretteerd. Concentreer u op deze zinnen. Zij helpen u tegenslagen het hoofd te bieden en de volgende aanvraag met frisse moed te benaderen.

Vertel je verhaal

In uw sollicitatiebrief (en ook in uw cv) vermeldt u uw standpunt over de vaardigheden die u kwalificeren voor de geadverteerde functie. Maar zorg niet alleen voor een catalogus met goede functies. Leg een verband tussen uw ervaring en de eisen van de nieuwe functie.

De eerste zin

Klaar om te starten? Dan heb je een eerste zin nodig. Maar geen lamme zoals deze twee:

  • Ik verwijs naar uw advertentie van 8 september, waarin u op zoek bent naar een betrokken officemanager op parttime basis (60%).
  • Hierbij solliciteer ik op de vacature als officemanager. Begin uw brief niet met een flauwe zin. Begin niet met informatie die de ontvanger al kent.

Of met de zin «Hierbij solliciteer ik op de vacature als …». Hopelijk vertelt de onderwerpregel van je sollicitatiebrief je naar welke functie je solliciteert. De twee voorbeeldzinnen zijn typisch voor sollicitatiebrieven. Dit is hoe elke tweede aanvraag begint.