Tosti

Tosti ijzers

Tosti ijzers zijn de ideale metgezel voor onderweg en thuis. Er is iets heel speciaals aan dit soort buiten koken boven een open vuur. Bereid eten met charme en comfort. De gietijzeren tosti-ijzer is het ideale tosti-ijzer voor een snelle hap bij het kampvuur. Sandwich maker – outdoor sandwich maker Toen we met enkele bloggers op de kookschool buiten waren, hadden we ook de tosti-ijzers ter plaatse. Tot nu toe kende ik de tosti-ijzers niet, maar vond het een geweldig idee. Ik had vooral het idee om thuis iets anders te maken dan stokbrood met de kinderen rond het kampvuur. Broodjes kunnen in alle denkbare variaties worden gemaakt – zoet of hartig – er zijn geen grenzen aan de verbeelding. Hoe dan ook, ik was behoorlijk onder de indruk en bestelde eerst de tosti-ijzers en toen konden we aan het weekend beginnen.

Gietijzeren sandwichijzers

Zoals bijna alle buitenkooktoestellen, zijn de tosti-ijzers gemaakt van gietijzer. Het voordeel van gietijzer is duidelijk. Enerzijds is het een zeer robuust materiaal dat je direct in het vuur kunt steken zonder dat het beschadigd raakt. Aan de andere kant heeft het uitstekende warmteopslageigenschappen en draagt ​​het de opgeslagen warmte gelijkmatig over aan het voedsel. Het tosti-ijzer heeft ook het voordeel dat het bestaat uit twee pannen die, wanneer ze zijn aangesloten op de ophanginrichting, in gesloten toestand vlak liggen, zodat er niets uit het tosti-ijzer kan lopen.

Dus als je je buitensandwich belegt met heerlijke kaas, blijft deze in het tosti-ijzer. In totaal bestaat een tosti-ijzer uit twee pannen van 11 cm x 11 cm die met elkaar kunnen worden verbonden, evenals een ca. 60 cm lange staaf met houten handvat en slot, waarop het tosti-ijzer kan worden vastgehouden. . Door het formaat van de pannen past hier een sneetje tosti-toast het beste, want “gewone” toast is er net iets te klein voor. Maar werkt ook. Het tosti-ijzer is echt gevuld met de tosti. De pannen kunnen ook afzonderlijk worden gebruikt, bijvoorbeeld om spek boven het vuur te schroeien of om een ​​gebakken ei te sissen. Voorbereidingen voor het tosti-ijzer voor buiten De tosti-ijzers zijn – net als een Dutch Oven – gekruid afgewerkt.

Hierdoor hoeven ze niet meer ingebrand te worden, maar kunnen ze direct gebruikt worden. Alleen de productieresten mogen met heet water worden weggespoeld. Ik deed dat voordat ik het tosti-ijzer gebruikte. Even afgespoeld onder heet water en daarna ingesmeerd met wat geklaarde boter. Voor de zekerheid legde ik de ingevette tosti-ijzers nog 10 minuten in het kampvuur. Toen was alles uitgebrand of de rest was weggebrand en konden we beginnen.